Logo Stichting Erfgoed Luchtoorlog Nederland
Afbeelding1

Uit de Lucht

De lessen zijn bedoeld voor de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs. Zij doen kennis op over de luchtoorlog en over de gevolgen van de luchtoorlog voor de bewoners van hun gemeenten.  De leerlingen leren op zoek te gaan naar bronnen, zowel digitaal als bij Historische Verenigingen en krijgen gastlessen van experts op het gebied van de luchtoorlog boven Nederland.

Samenwerken

De onderwijsprogramma’s zijn ontwikkeld samen met de Historische Verenigingen, leerkrachten van de basisscholen, leden van de Studiegroep Luchtoorlog 1939-1945, het Nederlands Instituut voor Militaire Historie en vele anderen.

Kinderboekenschrijver Arend van Dam schreef speciaal voor dit lesprogramma verhalen over de luchtoorlog boven de beide gemeenten. Hierdoor worden de leerlingen geprikkeld om na te denken over de diverse betrokkenen tijdens de oorlog.

De Stichting Erfgoed Luchtoorlog Nederland presenteerde eerder een onderwijsprogramma voor scholen in de directe omgeving van een vliegtuigberging. Ook dit onderwijsprogramma gaat over de luchtoorlog, maar dan meer gericht op de directe omgeving van de crashlocatie. Een van de onderdelen van dit programma is een bezoek aan de berging.