Logo Stichting Erfgoed Luchtoorlog Nederland
Vickers-wellington kopie 2

Bronnen

Stichting Erfgoed Luchtoorlog Nederland (SELN) zet zich in om kennis over de luchtoorlog ’40-’45 boven Nederland en de gevolgen daarvan te stroomlijnen en daar waar nodig te laten aanvullen. Dat doen we samen met onze kennispartners.

Alles met elkaar verbonden

Er is ongelofelijk veel kennis over de luchtoorlog boven Nederland te vinden. Op websites, in boeken, in wetenschappelijke studies en in de archieven van allerlei organisaties, overheden en particulieren. SELN zet zich in om al die organisaties met elkaar te verbinden. Dat doen we samen met het Netwerk Oorlogsbronnen (NOB).

Makkelijk te vinden

Op initiatief van SELN heeft het NOB een deelwebsite ‘Luchtoorlog’ gemaakt. Bij het NOB zijn veel organisaties aangesloten die informatie hebben over WO2. Dat kan zijn: foto’s films, brieven, boeken, archieven etcetera. Alles bij elkaar vormen zij ons collectief geheugen.

Samen met het NOB maken we de bronnen over de luchtoorlog makkelijker vindbaar.

Zodat iedereen heel gericht de juiste informatie kan vinden waar hij of zij naar op zoek is. Dat doen we door te rubriceren, te inventariseren en partijen met elkaar te verbinden.

NL-HaNA_2.24.01.03_0_900-2909 kopie

Samen optrekken

Het vullen van de deelwebsite luchtoorlog is een gezamenlijke activiteit van SELN, het NOB, het Nederlands Instituut Militaire Historie (NIMH) en de Studiegroep Luchtoorlog (SGLO).

Op dit moment zijn particulieren, gemeentelijke historische verenigingen en vele musea nog niet aangesloten bij het netwerk oorlogsbronnen. Samen met het NOB zet SELN zet zich in om ook de bronnen van deze instellingen makkelijker vindbaar te maken.

Partners

01 | 05