Logo Stichting Erfgoed Luchtoorlog Nederland
Afbeelding1

Lancering themapagina Luchtoorlog

De themapagina Luchtoorlog boven Nederland is ontwikkeld in opdracht van de Stichting Erfgoed Luchtoorlog Nederland. Het is een grote wens van SELN om informatie over de luchtoorlog makkelijker vindbaar te maken.
Met de lancering van deze speciale themapagina is ook de WO2 Thesaurus van Oorlogsbronnen enorm uitgebreid zodat iedereen zijn of haar collectie met deze termen en gebeurtenissen kan verrijken waardoor het onderwerp Luchtoorlog nog beter online beschikbaar komt.

Digitale bronnen

Bekijk locaties van crashes, tijdlijnen van personen en lees verhalen op dethemapagina. Tijdlijnen, cijfers, video’s; allemaal openbaar online beschikbaar gesteld middels het verzamelen, in kaart brengen, ontsluiten en bundelen van zoveel mogelijk digitale bronnen. Op die manier kan de geschiedenis van de luchtoorlog tijdens WO2 steeds gedetailleerder worden gedocumenteerd.

De themapagina De Luchtoorlog boven Nederland is gerealiseerd op initiatief van Stichting Erfgoed Luchtoorlog Nederland (SELN) in samenwerking met Studiegroep Luchtoorlog 1939-1945, Hans Nauta, Erwin van Loo van het Nederlands Instituut voor Militaire Historie en  IN10 – design & realisatie.

Themapagina Luchtoorlog boven Nederland